Диета с грейпфрут за отслабване

greipfrut-1

От всички цитрусови диети, тази с грейпфрут е най-популярната диета за загуба на тегло. Този плод се използва в различни диети. Смята се, че на грейпфрутът и  ананаса и насърчават загубата на тегло. Грейпфрутът е много богат на витамин С, което го прави особено полезен през зимата, защото помага за подобряване на имунитета и намалява  кървенето на венците.

Грейпфрута е плод с доста високо съдържанието на калий и магнезий, и също така съдържа и антиоксиданти, които могат да намалят холестерола. Всичко това го прави незаменим продукт за хора със заболявания на сърдечно-съдовата система. Грейпфрут намалява нивото на захар в кръвта, което го прави полезен продукт и за диабетици. В допълнение, грейпфрут е богат на фибри, които се свързват мазнините в храната и допринася както за отслабване, така и за прочистване на тялото. Ето защо, ако горчивия вкус на плода не ви плаши, използвайте грейпфрутовата диета за отслабване.

Грейпфрутовата  диета е от бързите диети. Нейната продължителноест е една седмица – като повечето диети цитрусови. За това време можете спокойно да изгубите от 3 до 5 килограма излишно тегло. За хранене използвайте най-добре с плодовете на грейпфрута с  червена маса, тъй като те съдържат повече хранителни вещества.
Менюто за диетата е следното:

Понеделник
Закуска: сок от грейпфрут без добавка на захар или 1 грейпфрут, два резена шунка, 25 г; кафе или чай (без захар).
Обяд: 1 грейпфрут; 250 г сезонна зеленчукова салата с лимонов сок (всички зеленчуци, с изключение на картофи, царевица) и се поръсва с билки; кафе и чай.
Вечеря: 150 грама зеленчуци на скара с парче постно месо; 200 г зелена салата с лимонов сок; чай с мед.

Вторник
Закуска: сок от грейпфрут без добавка на захар или 1 грейпфрут; 2 сварени яйца; кафе или чай (без захар).
Обяд: 1 грейпфрут; 50 грама мазнини, сирене 20-30% или обезмаслено сирене.
Вечеря: 200 г риба (на скара или варено); голяма част от зелените салатни зеленчуци (краставици, зеле, броколи, маруля, чушки и т.н.), попълнете със смес от 1 чаена лъжичка лимонов сок и една чаена лъжичка зехтин; 20 грама черен хляб или сухари.

 Сряда
Закуска: сок от грейпфрут без добавка на захар или 1 грейпфрут; 2 супени лъжици овесени ядки или зърнени култури с 1 супена лъжица стафиди, 2-3 счукани орехи (с изключение на фъстъци) и 4 супени лъжици нискомаслено кисело мляко или мляко.
Обяд: 1 грейпфрут; чаша зеленчукова супа или бульон с две бисквити.

Вечеря: 200 грама пилешки гърди (на скара или варени); 2 печени домати; преди да си легнете можете да хапнете половин грейпфрут.

Четвъртък

Закуска: 1 чаша доматен сок; 1 варено яйце; чай с лимон.
Обяд: 1 грейпфрут; голяма салата от моркови или зелени зеленчуци, подправени със смес от лимонов сок и зехтин; филийка хляб или тост.
Вечеря: 400 г варени или задушени зеленчуци (тиквички, зеле, цвекло, моркови, целина); чай;
преди лягане – или пресен сок от грейпфрут.

Петък
Закуска: плодова салата от ябълка, грейпфрут и портокал, кафе или чай с лимон.
Обяд: 1 голям печен картоф, 200 грама салата от зелени зеленчуци или зеле.
Вечеря: Може да изберете: 200 грама постно телешко месо, 250 грама пилешки гърди, 250 г филе от риба; доматен сок или домати печени, преди лягане – или сок от грейпфрут.

В събота и неделя можете да изберете някое от любимите менюто предините дни.
944f81f111c8b04c15f5850ef72c7dc0
При използване на диета с грейпфрути, следвайте тези инструкции:
– Да не се яде след 19.00
– Откажете се от сол, сосове, подправки, сладки
– Да се използва в храната само постно месо и нискомаслени рибни места

– Избягвайте употребата на алкохол и е желателно да се намали консумацията на кафе и силен чай, който може да се заменят със сокове и билкови чайове.
Ако ви нападне силно  чувство на глад можете да се изпиете чаша обезмаслено кисело мляко или изядете една ябълка или портокал, но не и през нощта.
За по-добър ефект, опитайте се да комбинирате диетата с упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване