Диета за отслабване и хранителен баланс на Везните

Жан-Клод Ван Дам

Жан-Клод Ван Дам

Обща характеристика. Природата не е наградила Везнитес добро здраве. Външно те са енергични и силни хора, но в действителност тяхната устойчивост на заболявания не е голям. И така, как да се избегнат различните заболявания на Везните? При тях, както при никой друг знак от зодиака, е по-важно да предпазят здравето си, но това е невъзможно без правилното хранене и диета.

Слабите места на Везните са бъбреците. За тяхното състояние е лесно да се съди по състоянието на кожата под очите. Също така при Везните често са маркирани заболявания на гръбначния стълб и ставите, а при грешен начин на живот може да пострада и нервната система.

Въпреки привидно крехката физика, Везните  често страдат от затлъстяване. Представителите на тази зодия обичат да ядат и в резултат на това често преяждат. Те са особено страстни любители на солта, която за тях е противопоказана.

За да са здрави Везните, на първо място, трябва да се откажат от консумирането на кисели краставички – корнишони, осолени и пушени риби и кисели храни. Не се препоръчват и пушените продукти, маргарина и прекомерната консумация на мляко. Следва също така да бъдат изключена от хранителния режим прекомерната консумация на сладкиши. За Везните не са много подходящи млякото, оцета и цитрусовите плодове.

Много вредна е употребата на алкохол, с които тялото на Везни се справя зле.

Препоръчва се използването на проста храна, която трябва да се консумира в приятна обстановка. За тях е много подходяща пастата с различни растителни подправки, както и кашите. От месните ястия най-подходящи са птиците, морските дарове и постното месо. Диетата на Везните изисква продукти, съдържащи витамини А и Е, които са необходими за освобождаване на Везните и укрепване на кръвоносните им съдове. Естествени източници на витамин Е са покълналите зърна, люцерната и растителното масло. За да се подобри кръвното се изисква мед (краставици, репички, маруля, цвекло, касис, ягоди, боровинки, киноа).

Уил Смит

Уил Смит

Необходимо е също така да разнообразяват менюто си с праскови, грозде, круши и ябълки.

Също така диетата им трябва да има храни съдържащи манган – ряпа, тиква, смокини, пшеничен зародиш, морски дарове, яйца, кафяв ориз и т.н.

За Везните са добри всички диети, но тези с ниско съдържание на въглехидрати трябва да се избягват.

За бързо хранене и загуба на тегло са подходящи диетите на базата на зърнени храни, диетични супи, диетата с кисело мляко, както и различните плодови диети: диня, банан и т.н.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване