Диета за отслабване с лимон

624-400-voda-limonИзглежда, че лимонът, не е подходящ за диета. Разбира се, има хора, които могат безопасно да ядът лимон, но това е изключение. За повечето хора яденето на лимон, като ябълка, е нещо абсолютно неприемливо. Въпреки това някои диетолози и специалисти по хранене смятат лимонът за отлично средство да се отървете от излишните килограми, тъй като той съдържа голямо количество лимонена киселина, която помага да се разграждат мазнините, ускорява метаболизма и премахва чувството на глад.

Лимонена киселина насърчава засилено отделяне на стомашен сок и като резултат, подобрява храносмилането. Лимонова кора съдържа пектин, който помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Витамин С се съдържа в големи количества в лимонът и този витамин помага за укрепване на имунната система, което също е важно в борбата с наднорменото тегло.

Но това не са всички предимства на този плод  – той помага прочистване на тялото – а именно, кръвта и лимфaта, което помага да се нормализира обмяната на веществата в организма и по този начин  не само ще се отървете от излишните килограми, но и от болестите.

Продължителност лимоновата диета е 14 дни, през който може да се яде, както обикновено, с някой малки ограничения – а именно,  да се намали количеството на хлебни изделия, както и на захар. И разбира се, не трябва да преяждате.

lemon-tea-with-honey-300x225Лимонова диета – примерно меню:

Всеки ден, сутрин на гладно да се пие лимонов сок, разреден с чиста вода. След употребата му трябва да изплакнете устата си с разтвор на сода (1 чаена лъжичка сода в 1 супена лъжица вода), за да се неутрализира киселината, която може да увреди емайла на зъбите. През деня можете да ядете, както обикновено.
Размер на лимоновия сок постепенно се увеличава:

През първия ден – един лимон 1 на една чаена чаша вода.

На ден втори  – 2 лимона в две чаши вода.

На ден 3 – 3 лимона в 3 чаши вода.

Ден 4 – 4 лимона в 4 чаши вода.

Ден 5 – да прокарате 5 лимона с 5 чаши вода.

Ден 6 – 6 лимона в 6 чаши вода.

На 7-ия ден, в три литров буркан с вода изтискайте 3 лимона, сложете една супена лъжица мед и пийте сока през целия ден. След седмия ден от наново отзад напред намалявайте броя на лимоните. Следва да се отбележи, че една или две чаши вода да се изпият на празен стомах сутрин не е трудно, но 4 или 6 чаши може да ви причинят неудобство. Ако това количество сок на един път за вас е непоносимо, можете да го разделите на две или три стъпки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване