От тъжните филми се напълнява

napalnyavane-film

Знаете ли, че драматичните филми не само ни карат за плачем, но и да напълняваме? Поне това показва научно изследване. Още една причина да изберете комедията!

Хубавите драматични филми ни потапят в интересна тематика, чудесен начин са за добро прекарване на времето. Но не са добра комбинация с диетите за отслабване, тъй като ни карат да ядем с между 28% и 55% от нормалното.

Изследването било проведено не само в лаборатория, но и в голямо кино по време на Деня на благодарността. А храната била пуканки. Зрителите гледали един комедиен филм и един трагичен филм.

napalnyavane-2

По време на тъжния филм зрителите изяли 128 грама пуканки, докато по време на комедията, само 98 грама. Изследването било повторено в още седем града в САЩ. Резултатите се потвърдили.

Но има как да се противодейства в такива ситуации. Ако ядем плодове и/или зеленчуци вместо пуканки, няма опасност да напълнеем.

Драматичните филми не са единствените, които предизвикват този ефект. И екшън филмите предизвикват подобен ефект. Причината е, че заради бързото действие, ядем по- бързо.

Този ефект важи и когато сме си у дома. Хитър начин да го избегнем, е като приберем храната в кухнята.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване