Кои въглехидрати са подходящи за диета за отслабване? Виж Тук:

Поддържането на баланса между храните води до успех не само в диетата за отслабване, но и за воденето на здравословен живот. За да го поддържаме, не трябва да изключваме нито една хранителна група. Дори да ни се струва, че само пречи на свалянето на килограми.

Една от най- спорните групи храни са въглехидратите. Те са незаменим източник на енергия, засищат ни са много часове и така помагат да не прекаляваме с приема на калории.

Ако тренирате редовно, не бива да изключвате въглехидратите от менюто си, тъй като те ще ви осигурят необходимата енергия. Също така, те помагат за ускоряването на метаболизма.

Важно е да се знае, че не всички въглехидрати са едни и същи. Има рафинирани, към които спадат бялото брашно и бялата захар, както и всички, произведени от тях продукти. Също и белият ориз.

Втората група са нерафинираните. Тук спадат пълнозърнестото брашно, кафявата захар, кафявият ориз – т.е., тези, които не са минали обработка.

Кои въглехидрати можем да ядем, за да отслабнем?

Нерафинираните. Най- препоръчителните са: пълно зърнест ориз, щир, киноа, пълнозърнесто брашно, овес.

Защо да избираме тях?
Богати са на витамини, минерали и фибри. Изискват повече варене, но засищат за по- дълго време.

Калорийната стойност на рафинираните и на нерафинираните въглехидрати не е много различна. Например, белият ориз съдържа 130 калории в 100 грама, а кафявият – 111 калории в 100 грама. Но когато се яде бял ориз, се огладнява по- бързо. Докато кафявият осигуряват ситост за 3 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване