Ето коя е най- добрата диета за отслабване:

otslabvane-plodove

Най- новите изследвания показват, че диетата, с която най- бързо може да се отслабне, е тази с ниско съдържание на въглехидрати. Освен това свойство обаче, режимът може да повлияе положително и на други ваши здравословни проблеми.

1 Свалят се много повече килограми, отколкото с други диети

Ограничаването на въглехидратите е сред най- ефективните мерки за отслабване. Теглото намалява значително през първите седмици. Първоначалното тегло, което се сваля, се състои предимно от течности. Когато ограничим въглехидратите, инсулинът намалява, а бъбреците започват да изхвърлят повече течности.

След този първи етап, отслабването се забавя и започва топенето на мазнините. Затова трябва да мислим в дългосрочен план. Този етап изисква търпение, защото се случва по- бавно. Затова не се отказвайте, ако кантарът не помръдва от известно време.

otslabvane-16

2 Можете да ядете, докато се заситите

Една от основните причини да оставим диетата си е гладът. Конвенционалните диети обикновено не са добре планирани, ограничават ни от много храни, супер нискокалорични са и изобщо не утоляват глада.

А когато започнем да гладуваме, много бързо се отказваме от диетата. И това е напълно правилно. Лошото е, че мотивацията ни спада.

При диетите с ограничени въглехидрати обаче, апетитът е под контрол, което означава, че няма опасност да нарушим режима. Така че можете да ядете, докато усетите апетитът си напълно утолен.

Когато намалим въглехидратите и засилим протеините, организмът започва да топи мазнините, а приеманата мазнина се превръща в енергия. Така се чувстваме сити и отслабваме възможно най- бързо.

3 Намалява корема

Не всичките мазнини се натрупват еднакво по тялото ни. Има два типа мазнини, в зависимост от това къде се намират.

-подкожни мазнини: намират се под кожата
-висцерални мазнини: обвиват вътрешните органи в коремната кухина

Излишната висцерална или коремна мазнина е много опасна за здравето. Свързва се с увеличаването на инсулиновата резистентност.

Намаляването на въглехидратите обаче е една от най- ефективните техники за изгаряне на мазнините.

Ограничаването на въглехидратите води също така до:

-предпазване от метаболитен синдром или помага да се борим с него
-подобрява профила на холестерола
-намалява кръвното налягане
-намаляват нивата на триглицеридите
-намаляват нивата на глюкозата

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване