6 грешки в диетата за отслабване

otslabvane-saveti

1. Не създавате предварителен план. За да се храните здравословно и балансирано, трябва да си изготвите предварителен план кога, какво и колко ще ядете. Липсата на организация и планиране обикновено води до консумация на полуфабрикати и бърза храна. Преди да започнете диета, помислете как точно ще действате.

2. Пропускате хранения. Да пропускате хранения не означава, че ще ядете по- малко. Напротив. Най- често хората пропускат сутрешната закуска. А това е основно дневно хранене, тъй като експертите препоръчват да приемаме храна по пет пъти дневно. Малкото на брой хранения обикновено води до преяждане.

glad-dieti-1

3. Ядене между храненията. Това е често срещана грешка. Хранете се по пет пъти дневно, като правите две малки закуска – преди обяд и следобедна, в които можете да хапнете малко плодове, млечни продукти, ядки и пр. Така няма да огладнявате, докато чакате основните хранения. Тези закуски обаче също трябва да са планирани и да се правят по едно и също време.

4. Залагате на много диетични и пълнозърнести храни. Наистина понякога помагат, когато гладът ни нападне, а нямаме нищо подходящо. Но не трябва да прекалявате с тях, защото не са толкова безобидни. Те също съдържат захар и мазнини.

5. Не тренирате достатъчно. Яденето, без да изразходваме приетите калории, води до напълняване. Трябва да се движите, ако искате да отслабнете. Освен това, спортът подобрява настроението и здравето ни.

6. Не пиете достатъчно вода. Пийте между 1,5 литра и 2 литра вода. Тя ни хидратира и помага да преодоляваме кризите с глада.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване