Съвети за тичане

тичане

Разтягането за тичане.

Разтягането е толкова важно, колкото и самото тичане. Благодарение на тази предварителна подготовка подготвяме мускулите и ги правим по- еластични, което ще ни помогне при тичането.

Трябва да разтегнете гърба, кръста, краката, коленете и прасците, както и ръцете. Когато свършите с тичането е хубаво да повторите упражненията за разтягане. Така мускулите остават в перфектно състояние, след като са били подложени на такъв натиск. Не пропускайте нито разтягането преди, нито разтягането след тичането.

Други важни упражнения, които е хубаво да правим, ако тичаме редовно, са коремните преси. Въпреки че не си даваме сметка, те също участват активно в движението, когато тичаме.

Хидратация за тичане

Хидратацията е важна преди, по време и след тичането. Не трябва да се оставяме да се водим по усещането за жажда. То тичане2не винаги се появява, когато трябва.

Последиците от дехидратацията са много сериозни и ще ни трябва много време да се възстановим, ако не свикнем да пием вода.

Може да включите и пиенето на изотонни напитки, които ни зареждат с минерали, глюкоза и други полезни съставки при тренировка. Преди тичане може да изпиете само едно кафе или чай, тъй като ускоряват обмяната на мазнините и ни спестяват гликоген, който е особено важен, за да стигнем до крайната ни цел, когато тичаме повече време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване