Тичане за отслабване

бягане за отслабване

бягане за отслабване

Много хора започват да тичат с цел да намалят теглото си. Тъй като това е едно от най – интензивните упражнения за отслабване, обичайно горят много калории и получават значителен ефект. Ако вие сте решили да свалите някой и друг килограм с тичане, ето някои съвети които ще ви помогнат.

Първата стъпка е здравословно хранене

Ако искате да направите страхотно отслабване и да смаете всичките си приятели имайте предвид, че трябва не само да тичате, но и да спазвате основното правило при хранене – горете повече калории, отколкото консумирате. Бягането само по себе си не е достатъчно да ви вкара в нормата и трябва да се съчетае със здравословна диета. Като цяло опитайте да намалите храните с високо съдържание на мазнини и въглехидрати, като ги заместите с плодове, зеленчуци, пълнозърнести произведения и чисто месо.

Една от най – честите грешки при тичане за отслабване е, че след кроса хората неволно компенсират изгорените с упражнения калории, приемайки по – големи количества хранителни продукти. При такава ситуация по – скоро ще започнете да качвате тегло, вместо да губите.

Лесен метод за предпазване от „скритите” калории и безсмисленото тъпкане е да пишете всичко, което ядете в подходящ дневник. Още след първите две седмици ще сте в състояние да определите от каква промяна се нуждае вашата диета и да я коригирате.

Създайте график на тренировките за отслабване

Напишете на лист хартия тренировъчен график и го изпълнявайте. Това е един от успешните методи да останете мотивирани дълго време. Освен това всеки път ще трябва да знаете какво точно да правите по време на тренировка, а не след всяка серия да се чудите какво следва.

Тичайте редовно

Ако искате да постигнете значителни резултати при отслабване, трябва да бъдете постоянни и да бягате редовно. Отличният вариант е да сте активни всеки ден, 7 дни в седмицата, но ако нямате тази възможност се постарайте да се случва най – малко 4 пъти в седмично.

Приемете го като предизвикателство

Силна мотивационна техника е да приемете вашето отслабване за предизвикателство или вид състезание. Проумейте, че чрез тренировката ще изгорите голямо количество калории за кратък период от време и в същото време ще замените грозните, провиснали мазнини с чиста мускулна маса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет:
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване