Как да приготвим диетичен десерт само за 15 минути

диета

Предлагаме ви рецепта за диетичен шоколадов мус с боровинки и ягоди, който може да приготвите само за 15 минути. Не само, че е много вкусно, но и няма да застраши отслабването ви.

Десертите са същинското изкушение в диетите за отслабване, а най- добрият начин да го победите, е като се изправите срещу него. За това, най- доброто решение е да имате под ръка диетични рецепти, като тази за шоколадовия мус с боровинки и ягоди. Предимствата на десерта са, че е ниско калоричен – само 160 ккал, и се приготвя за 15 минути. Не само, че няма да провали диетата ви за отслабване, но и ще засити апетита ви за нещо сладко.

Рецептата е предназначена за 6 порции. Всяка порция съдържа приблизително 160 калории. Мусът съдържа фибри, антиоксиданти, полезни мазнини.

Съставки:
– 80 грама настърган горчив шоколад
– 4 лъжици нискомаслено кисело мляко
– 2 лъжички подсладител
– 2 белтъка
– 150 грама боровинкидесерт
– 150 грама ягоди

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Когато е готово, оставете да изстине за 5 минути и добавете киселото мляко. След това разбийте белтъците като добавите и подсладителя. Бъркайте докато станат като сняг. После бавно добавете разбитите белтъци към шоколада и киселото мляко. Не разбърквайте. Разпределете ягодите и боровинките с чаши и ги полейте с шоколада. Сложете ги в хладилника, докато дойде време за сервиране.

Важно е да внимавате при избора на шоколад. Колкото е по- горчив, по- малко захар има. Затова изберете 70% горчив шоколад. Може да замените блокчето шоколад с горчиво какао на прах. В такъв случай, намалете количеството на 3 лъжици или 60 грама. Няма нужда от водна баня- направо може да го смесите с киселото мляко.
Ако сте на диета, не пропускайте да опитате този вкусен и нискокалоричен десерт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване