Защо диетите за отслабване се провалят винаги

диета провалАко вече не влизате в любимия костюм или джинси, значи задължително трябва да изберете някаква диета. Някои от хората успяват да отслабнат и в резултат на това изглеждат много добре в любимите си дрехи. Други пък въпреки многобройните си опити да отслабнат не успяват да стопят нито един килограм. Тази промяна всъщност не е толкова чудна и неразгадаема, колкото те си мислят.

Ето и най – честите грешки, които убиват всяка надежда да бъдем отново слаби:

Несъзнателно похапване – спазвате стриктно диетата си и категорично отказвате примамливия десерт. Но за сметка на това все пак се изкушавате, и вземате няколко залъка от чинията, пълна с тирамису на вашата колежка или приятелка. М ного често ви се случва да пиете чай – и хайде от вас да мине, една сладка не е толкова вредна – това също е груба грешка.

Пренебрегвате водата – през деня сте погълнали огромно количество кафета, но така и не се сещате да си налеете чаша вода? Диетологът Агармал казва, че пренебрегването на водата е грешката, която много голяма част от хората допускат. Не е правилно допускането, че ако пиете много вода, тя ще се задържи в организма ви.

диетиПропускате някои от храненията – д – р Пуджа Макхиджа, че не е хубаво да се подлагате на гладуване в стремежа си да отслабнете. Ако пропуснете някое от храненията кръвната ви захар може да спадне и в резултат на това да се засили желанието да приемате сладко, което всъщност е много калорично. Яжте често и по малко и не пропускайте закуската, независимо от това какво ви препоръчва диетата за отслабване, която сте предприели. Това засилва метаболизма.

Краткосрочните цели, които си поставяте – не трябва задължително да преследвате целта да свалите голямо количество от килограмите за много малко време. Целта ви трябва да бъде достигане до здравословно тегло. За това нещо правете промените една по една. Нека диетата ви да е балансирана и да съдържа разнообразни по вид храни, и я съчетавайте със спорт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване