Пет неподозирани навика, които съсипват метаболизма

korem

Усещате, че метаболизмът ви не функционира правилно? Ако наистина е така, вероятно имате някой от следните вредни навици, които допринасят за забавяне обмяната на веществата. Открийте къде бъркате и коригирайте грешката си, за да подобрите метаболизма си и да успеете да свалите излишното тегло. Ето кои са тези вредни навици:

1. Пропускате закуската сутрин. Докато спим, метаболизмът се забавя. Единственият начин да го накараме отново да проработи е да прекъснем глада. За да функционира добре през целия ден, трябва да наблягаме на храните, богати на протеини и фибри, вместо на рафинираните въглехидрати.

2. Консумирате високофруктозен царевичен сок. Обикновено се съдържа в рафинирани храни и напитки (хляб, зърнени храни, колбаси, подсладени кисели млека, полуготови супи, газирано, натурални сокове и пр. ) Този подсладител се усвоява по- лесно от стандартната бяла захар. Това означава, че в дългосрочен план се отразява негативно върху обмяната на веществата. Трябва да ограничим значително полуфабрикатите.

otslabvane-1

3. Не се храните достатъчно. Може да звучи противоречиво, но за да отслабваме, трябва да приемаме калории. Приемът на малко калории е почти толкова вредно за метаболизма, колкото и преяждането. За да се справим с проблема, трябва да правим по 5 хранения на ден. Тази стратегия ни осигурява стабилни нива на енергия, като така се увеличава метаболизма.

4. Не тренирате правилно. За метаболизма е много полезно редовно да се правят упражнения, но рискуваме да се забави, ако не му предлагаме разнообразие. Вместо да тичаме или да вдигаме тежести цяла седмица, можете да редувате тичане с ходене. А един ден можете да отделите за упражнения с тежести. Не оставяйте тялото си да свиква с рутината, иначе, в противен случай, метаболизмът ще зацикли.

5. Не спите достатъчно. Липсата на сън причинява редица проблеми, сред които и забавяне на метаболизма. Засищането на апетита през деня става по- трудно, което води до преяждане. Освен това, когато сте недоспали, се увеличава стресът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване