Наистина ли сушито е полезно за отслабването?

sushi-1

Сушито е сред модерните видове храна през последните години. Суровата риба, типично азиатско ястие, съдържа малко калории, което ни помага да сме във форма и да поддържаме теглото си.

Суровата риба е идеална за поддържане на тегло, така че да не напълняваме. Въпреки че японската кухня предлага и ястия като супи, зеленчуци и риба, сушито е сред най- популярните.

Свойства на сушито

Сушито съдържа варен ориз с малко оцет, което може да се комбинира с малки парчета сурова риба (сьомга или риба тон) и зеленчуци, завити в морско водорасло.

sushi-2

Сашимито се приготвя само от ленти сурова риба. То е изключително нискокалорично. Сушито нагири пък съдържа между 40 и 50 калории, които зависят от рибата. Яденето на сурова риба изисква бавно дъвчене, което пък увеличава значително усещането за ситост. Като добавка можете да използвате соев сос, който съдържа само 53 калории на 100 грама.

Сашимито е още по- нискокалорично, тъй като е сурова риба без ориз, идеална за поддържане на фигурата. Помага на метаболизма и поддържа функционирането на щитовидната жлеза. Предпазва и от сърдечно- съдови заболявания, тъй като балансира нивата на триглицериди и холестерол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване