Как да подобрим метаболизма си – Виж Тук:

metabolizam

Нашият метаболизъм превръща храната и напитките, които приемаме, в енергия. Индексът на телесната маса ни показва от колко калории се нуждаем дневно. Но това зависи и от дейностите, които извършваме през деня.

Коя е тайната на по- лесното отслабване? Бързият метаболизъм. Има хора, които по природа го притежават и могат да ядат, без да напълняват. Но ако вашият метаболизъм е по- бавен, можете да го ускорите чрез различни методи. Ето някои от тях:

Аеробни упражнения
Ако правите дневно по 30 минути упражнения, ще подобрите значително и вашия метаболизъм. Може да упражненията да са ходене, тичане, плуване или някакъв друг спорт. Така ще изгаряте калориите, които сте приели.
Динамични дейности
Хобита, свързани с много движение, ще подобрят значително метаболизма ви. Например – танци, градинарство и пр.
Физическа издръжливост
Упражненията с тежести 2-3 седмично също са много добър начин за подобряване на метаболизма.

otslabvane-16
Добра закуска
Пълноценната закуска активира метаболизма в началото на деня. През нощта, когато спим, метаболизмът ни много се забавя. На сутринта обаче трябва да осигурим достатъчно енергия на клетките, иначе ще запознат да трупат мазнини.
Няколко хранения през деня
Закуската не е единственото важно хранене, за да поддържаме метаболизма си. Той работи по- добре, когато се храним по няколко пъти на ден. Приемайте малки количества храна през 3-4 часа. Така и кръвната ви захар ще е под контрол.
Когато пропускате хранене, метаболизмът се забавя и започва да трупа мазнини.
Здравословна храна
Храната ви трябва да съдържа достатъчно фибри и да избягваме захарните изделия. Трябва да приемате достатъчно плодове, зеленчуци, пълнозърнести култури, риба.
Приемът на захар забавя метаболизма и улеснява трупането на мазнини.
Вода
Трябва да приемате по 2- 2,5 литра течности. По този начин ще ускорите метаболизма си.
Наспивайте се
Когато не сте се наспали, се чувствате гладни през целия ден. Освен това, сте по- склонни към преяждане. Яде ви се повече захар и по- мазна храна.
Увеличете приема на протеини
Когато увеличите приема на протеини, диетата ви става по- балансирана, тялото ви се подготвя по- добре за отслабването. Месото, рибата и яйцата са ценни източници на протеини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване