Как да намалим мазнините, за да отслабнем – Виж Тук:

Прекомерната консумация на мазнини е сред основните причини за напълняване, сърдечно- съдови заболявания и метаболитни нарушения.

Има полезни видове мазнини, които са необходими на тялото ни за правилното му функциониране. Но повечето хора, реално, приемат големи количества от вредните мазнини – наричани също транс или наситени. Именно те са тези, които вредят на здравето и тялото. Проблемът е, че повечето хора, всъщност, дори не подозират, че ги приемат.

Как да намалим вредните мазнини и да увеличим полезните в ежедневното ни меню? Ето няколко полезни съвета:

1. Намаляване консумацията на месо
Не става въпрос да го изключим изцяло от менюто ни. Месото е ценен източник на протеини. Но много хора злоупотребяват с консумацията му. Ето как да намалим приема на месо:
– Добре е месото да не съдържа тлъстини
– Порциите не трябва да са много големи
– Когато готвим месото, трябва да ограничаваме мазнината

2. Избягвайте сосове
Купешките сосове изобщо не са препоръчителни, дори да не сте на диета за отслабване. Но много хора са пристрастени към вкуса им. Те са изключително калорични и съдържат огромни количества вредни вещества. Ако искате да добавите сос към ястието си, по- добре го пригответе сами.

3. Заместване на подправки

Много от продуктите, които съдържат вредните транс мазнини, могат да бъдат заменени със здравословни варианти. Ето няколко полезни идеи:

– Заместете маслото от животински произход с такова от растителен, което да е нискокалорично.
– Четете етикетите на храните, които консумирате и избягвайте тези, които съдържат хидрогенни мазнини, като палмово масло или соя
– Гответе с растителни мазнини
– Консумирайте обезмаслени млечни продукти

4. Консумирайте повече плодове и зеленчуци

Транс мазнините обикновено се съдържат в храни с растителен произход. Затова, за да се храним балансирано, трябва да приемаме повече плодове и зеленчуци. Те са богати на фибри, които ни засищат – затова е препоръчително да ги консумираме сурови, когато е възможно, разбира се.

5. Здравословни методи на готвене

Това е от изключително значение за качеството на храната. Пържената храна е изключително вредна. Затова трябва да я избягваме на всяка цена. Винаги избирайте варене или печене. Месото спокойно може да се приготвя на скара.

6. Изключете полуфабрикатите

Колбасите, тестените изделия, снаксове, чипс и пр. продукти, които трябва да изключите от менюто си, за да отслабнете. Съдържат много съставки, които са вредни за здравето и теглото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване