Черна соя за отслабване

Соята, като представител на бобовите култури, помага в отслабването. Дори един от вариантите й, черната соя, притежава вещества, които помагат срещу затлъстяването и възможните усложнения от него.

cherna-soya-dieta

Въпреки че жълтата соя (най- известният сорт) съдържа фитоестероли, които помагат в отслабването и срещу симптомите на менопаузата, черната соя притежава вещества, които изпълняват ролята на естествени лекарства, които контролират наднорменото тегло и затлъстяването.

Черната соя е много използвана, както в китайската кухня, така и в китайската медицина, заради хранителните си вещества.

ЗАЩО ЧЕРНАТА СОЯ ПОМАГА ПРИ ОТСЛАБВАНЕ?

Намалява образуването на мастни тъкани. Съставките на черната соя стимулира дейността на черния дроб, като cherna-soyaнамалява възможността консумираните мазнини да се натрупват в мастните депа.

Пречиства организма. Фибрата (10, 2 грама), която се съдържа в черната соя, помага да се „изметат“ мазнините и захарите от храните, които ядем. Затова помага за усвояването на тези вещества, които се натрупват в тези мастни депа. От друга страна, помага за изчистването на токсините и шлаките от тялото. Също помага за развитието на чревната флора, като подобрява защитата на червата.

Антиоксидантно действие. Черната соя съдържа антиоксиданти (фитоестероли, витамин Е, витамини В комплект и магнезий), които увеличават изгарянето на мазнините на клетъчно ниво. От друга страна, намалява синтеза на свободни радикали, които могат да провокират дегеренативни заболявания.

Освен тези свойства за отслабване, черната соя има и други качества, които намаляват редица рискови фактори, които се свързват директно в наднорменото тегло, като диабета.

Важно е да знаете кои храни могат да ви помогнат да отслабнете, тъй като така можете да включите повече от тях в ежедневното си хранене.

За соята и соевите продукти. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване