Биреното коремче – мит или реалност

Когато храната и напитките, които приемаме, ни носят повече калории, отколкото изразходваме, метаболитната система съхранява под формата на мазнини излишната енергия. Но ние не можем да избираме къде ще се натрупа. Това зависи от генетичната ни обусловеност и от други биологични фактори, които са извън нашия контрол. От момента, в който се раждаме, тялото ни вече е програмирано на кои места ще се трупа мазнината и как ще изглежда фигурата ни, ако напълнеем.

bireno-koremche

При жените обикновено, когато напълнеят, мазнините се трупат по дупето и краката. Това е известно като затлъстяване във формата на круша. При мъжете обаче, мазнините най- често се трупат на корема или затлъстяване тип ябълка.

Много жени казват: „Мъжът ми е слаб, но има коремче, бирено коремче“, поясняват, за да се успокоят. Всъщност обаче те изобщо не са слаби, а са дебели, имат затлъстяване тип ябълка – в областта на корема.

„Биреното коремче“ всъщност не е нищо друго, освен мастно депо. Но това е най- опасното място за трупане на мазнини. shkembeТе се просто се натрупват на определено място. С времето започват да отделят опасни вещества, които в дългосрочен план могат да ни навредят. Така че „коремчето“ изобщо не е за подценяване.

Хората с нормално тегло, но с корем, са в по- голяма опасност и от хората с наднормено тегло или със затлъстяване в областта на ханша. Мазнините, натрупани в областта на корема, в бъдеще могат да станат опасни, като могат да причинят проблеми със сърцето и артериите.

КАК ДА СЕ ИЗМЕРИТЕ

Трябва да измерите талията си, за да разберете дали имате затлъстяване тип ябълка. Ако сте жена, трябва да е между 85 и 90 см. Ако сте мъж, между 95 и 100 см.

„Биренето коремче“ е мит. Алкохолът наистина носи излишни калории, от които се напълнява, но генетиката определя къде ще се натрупат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване