5 съвета как да не качваме килограми по Коледа

otlabvane-koleda-1

Коледните празници са най- голямото изпитание през диетата и теглото ни през годината. Изкушенията са много, а атмосферата и настроението подтикват да им се отдадем. Изобилие от ястия, сладкиши, алкохол – има ли изобщо начин да се контролираме?

Ето 3 много полезни съвета, които ще ни помогнат да не качваме килограми по Коледа:

1. Дъвчете много храната

Това е лесно за изпълнение. Зависи изцяло от вас. Хората, които бързат да поемат храната без да дъвчат, обикновено ядат много повече. Ако дъвчем обаче бавно, даваме време на стомаха да реагира, че вече е сит. Така няма как да поемем повече храна от необходимото.

2. Яжте по- малко храна и по- често

Когато сте на диета, знаете, че трябва да поемате по- малко храна. Но по Коледа трябва да сте доволни, ако успеете да запазите теглото си. Затова, трябва разумно да контролирате апетита си.

За да не напълнеем по празниците, трябва да ядем по- често, но в по- малки количества. Малките порции храна ще помогнат метаболизмът ни да е активен постоянно.

otlabvane-koleda

3. Правете упражнения

Това не е моментът да сте мързеливи. Отделете по половин час за упражнени сутрин.

4. Яжте повече протеини

Това е хитър трик, за да избегнете трупането на килограми по Коледа. Преди да отидете някъде на почерпка, хапнете нещо с повече протеини. Така ще сте сити за по- дълго време.

5. Плод срещу мазна храна

Цитрусите са много полезни за топенето на мазнините. Ако искате да запазите теглото си, включете в дневното си меню грейпфрут, киви, мандарини, портокали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване