5 мита за затлъстяването

Не всичко, което се говори за идеалното тегло, е истина. Представяме ви пет мита за затлъстяването, на които не трябва да вярвате. Според изследвания, направени в Бирмингам, и публикувани в научни издания, ето какви резултати са получени:

napalyavane-metabolizam

Мит № 1. Промените в приема на калории предизвикват промени в дългосрочен план. Ако искате да отслабвате с един килограм седмично, трябва да изгорите около 3500 калории за седем дни. Тогава можете да отслабнете, когато започнете да го правите редовно. Според учените, това дава краткотрайни резултати. Всичко зависи от индивидуалния случай, защото всеки метаболизъм е различен. Не е едно и също да ядете храни, богати на вредни мазнини, и 3500 калории храни с полезни мазнини.

Мит № 2. Поставянето на невъзможни цели ни фрустрира и не е полезно за отслабването. Няма изследвания, които да подкрепят тази теория. Може би има хора, на които им харесва да си поставят невъзможни цели. Важно е отново да се съобразите със себе си. Със собствените си нужди. Вие знаете най- добре как да се мотивирате.

otslabvane-taliq

Мит № 3. Ако отслабнете бързо, също така бързо напълнявате. Разликите са големи. Повечето хора отслабваме по- бързо в началото на диетата. После минаваме през фаза на застой, в която сваляме много малко или нищо. За да излезете от нея, трябва да направите някои промени в хранителния режим и физическата си активност. Истината е относителна. За много пълно хора е по- добре да отслабват постепенно и продължение на по- дълъг период.

Мит № 4. Кърменето предпазва от затлъстяване. Според СЗО децата, които са кърмени, имат по- малък риск от затлъстяване. Но не е научно доказано. Майчиното мляко е изключително полезно за детето, но не е доказано, че има отношение към теглото му като възрастен.

Мит № 5. Диетите йо- йо ефект увеличават риска от смъртност. Счита се, че този тип диети увеличават смъртността. Истината не е доказана. Знае се обаче, че не е препоръчително постоянно да качвате и да сваляте килограми. Влияе отрицателно на физически, психически и емоционално.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване