Пушенето води до отслабване: да разбием мита!

pushene-otslabvane

Пушене съчетано с наднормено тегло е една от най- лошите комбинации за здравето ни. Дори може да е опасна за живота. Противоречивият ефект на никотина продължава да поддържа мита, че от цигарите се отслабва. Но ние ще се опитаме да развенчаем тази лъжа!

Когато пушим, поетият дим достига до мозъка ни за няколко секунди. За секунда невроните усещат ефекта и започват да действат. Мозъкът ви за кратко време ускорява дейността си, но после бързо пак я забавя.

Подобни противоречиви действия се появяват и в други части на тялото, като сърцето, мускулите, ендокринната система, отделителната система. Първоначалното активизиране от никотина, се превръща в блокаж в следващата фаза.

pushene-teglo

Ако от поемането на дима на цигарите има някаква междинна фаза, в която усещаме отпускаме и наслада, само след пет минути се завръща нервността и тревожността. Те се покачват, докато не запалим следващата цигара. Никотинът ни дава нещо за съвсем кратко време, което после ни отнема.

В началото ви се струва, че потиска апетита, но тялото ви бързо става резистентно. Всеки път се нуждаете от повече никотин, за да се успокоявате. Така лесно се отпускате и започвате да ядете повече.

Ако първоначално ускорява дейността на метаболизма и храносмилането, после ги забавя. Същото става със сърдечно- съдовата система и дихателната, както и с мускулите. Затова ви е трудно и да тренирате.

Ако искате да отслабнете, трябва да забравите напълно за цигарите и никотина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване