5 лесни рецепти за диетична вечеря

За да отслабнем, е много важно вечерята да е най- лекото ни хранене за деня.

Но какво точно означава „лека вечеря“? Предлагаме ви 5 нискокалорични идеи за вечеря. Приготвят се лесно и бързо, а съставките са достъпни за всеки.

1. Салата от червено цвекло и целина
Това е чудесна комбинация от диетични фибри, витамини и минерали.
Необходимите съставки за приготвянето на салатата са: 200 грама червено цвекло на кубчета, 1 накълцан стрък целина, настъргани моркови, лук. За овкусяване може да се използва малко зехтин и оцет, а също и черен пипер на вкус.
Салата е много вкусна и ще ви засити идеално, така че няма да усещате глад чак до сутрешната закуска.

2. Омлет с гъби и спанак
Също идеална вечеря за отслабване. Осигурява ни протеини, фибри, витамини и минерали.
За да приготвим рецептата са ни необходими: 1 яйце, половин чаша накълцани гъби, няколко накълцани листа от спанак, малко парче сирене.
Разбиваме яйцето и го разбъркваме. След това го смесваме с останалите съставки. Сипваме сместа в предварително загрята касерола.

3. Пилешки гърди на скара
Консумацията на месо на вечеря осигурява протеини за възстановяване на мускулите и стимулира метаболизма. Можем да комбинираме месото с лека салата.
Необходимата порция пилешко месо е 150 грама. Можем да овкусим с лимонов сок, сол и пипер. Месото се приготвя на скара, малко преди да седнем да ядем.

Такос от леща и маруля

4. Такос от маруля и леща
Необходими съставки: листа от прясна маруля (трябва да са здрави), 150 грама суха леща, лук, 1 домат, малко авокадо, лимонов сок, 1 лъжичка зехтин, сол
Слагаме лещата да се вари, за ад омекне. Когато стане, накълцваме лука в тиган и го слагаме заедно със зехтин и сол. Когато лукът омекне, добавяме лещата. Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок. След това измиваме листата от маруля. Подреждаме ги в чиния и сипваме вътре леща. Най- отгоре можем да добавим малко авокадо и домат.

5. Салата от спанак и пуешко
Тази рецепта е най- ниско калоричната от другите ни предложения. Ястието е богато на протеини и антиоксиданти.
Необходимите съставки са: 10 листа от спанак, 150 грама варени пуешки гърди, оцет и зехтин на вкус
Измиваме листата от спанак и ги поставяме в купа. После нарязваме месото на кубчета или лентички. Овкусяваме с оцет и зехтин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване