Защо е по- добре да ядем плодовете на гладно

plodove-za-dieta

Плодът е сред най- важните за здравето ни храни. Съдържа основно фруктоза, която лесно се трансформира в глюкоза. Съдържа и много вода, която помага за пречистването на организма.

За да усвои тялото ни всички вещества, които се съдържат в плодовете, учените препоръчват да ги ядем преди основно хранене, например на гладно. Ето още причини, поради които е по- добре да ядем плодовете на гладно:

1 По- лесно се смилат. По- добре е стомахът ни да е празен, когато ги ядем. Ако стомахът е пълен, започва да ферментира, преди да се смели, което причинява газове и подуване.

plodove-zahar

2 Глюкозата е една от най- важните съставки за мозъка. Близо 2/3 от всичката глюкоза, която приемаме, отива за извършване на различни мозъчни функции. Ако изядем плод на гладно сутрин, след като сме гладували 7 часа през нощта, осигуряваме най- ефективно глюкоза за мозъка.

3 Когнитивни функции. В някои части на мозъка се случва кратковременно намаляване на глюкозата, което може да засегне когнитивни функции като внимание, памет и научаване. Затова е добре да започнем деня с порция плодове.

4 Подобрява храносмилането. Фибрата с плодовете се нарича пектин и се съдържа основно в кората, както при ябълките. Ако ядем една порция час преди сутрешната си закуска, ще подобрим храносмилането си за целия ден.

5 Оптимизира метаболизма. Консумацията на плодове на гладно ни осигурява най- много витамини и минерали, които помагат на метаболизма да работи по- бързо и съответно да изразходва излишните калории. Така поддържаме нивата на инсулина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване