Как се отслабва с хипотиреоидизъм

dieta-saveti-2

Има връзка между теглото, метаболизма и щитовидната жлеза. Тя регулира метаболизма. Ако щитовидната жлеза е с намалена функция, известна още като хипотиреоидизъм, може да напълнеете. Не само хипотиреоидизмът забавя метаболизма, но и скоростта, с която изгарят калориите. Чувстваме се отпуснати и нямаме желание да се движим, което означава, че няма как да изгаряме калориите.

Отслабването при забавена функция на щитовидната жлеза изисква специфична диета и тренировка. Може да се налага и прием на лекарства за щитовидната жлеза.

ne-otslabva-saveti

1. Отидете при лекаря си. Трябва да се направи пълен преглед на физическото ви състояние, за да се определят нивата на хормоните. Това ще определи дали трябва да взимате лекарства или не. Пробата се извършва чрез кръвен тест.

2. Може да се наложи да приемате синтетични хормони, ако лекарят прецени. Те регулират оптималното ниво. Това по принцип ще ви помогне да отслабнете.

3. Хранете се с повече протеини и по- малко въглехидрати. Трябва да включите малки количества полезни мазнини, като зехтин. Ограничете приема на ориз, картофи, хляб и повечето храни, които съдържат нишесте и захар. Източниците на протеини, които можете да използвате са: нетлъсто месо, яйца и сирене от соя. Такава диета ще ви помогне да отслабнете при хипотиреоидизъм.

4. Правете аеробни упражнения по 4- 5 пъти седмично в сесии от 30 – 60 минути. Упражненията са един от най- добрите начини за инсулинова резистентност, която често се появява при хипотиреоидизъм. Примери за аеробни упражнения са каране на колело, леки разходки, и пр.

Съвет: Пийте поне по 8 чаши вода дневно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване