Диета Тотално Суровоядство

суровоядствоКакво е суровоядство и може ли да ни помогне като диета за отслабване? Това са най – честите въпроси, които тревожат умовете на страдащите от затлъстяване, когато чуят да се говори по тази тема.

Накратко казано, суровоядство е една от най – пуританските вегетариански диети. Препоръчва прием само и единствено на сурова храна, в чист и необработен вид. Последователите са категорични, че обработените продукти са „мъртви” и практически нямат почти никаква полезна стойност.

Например, печените хляб и други тестени изделия се преобразуват във вредни захари, а полезните съставки просто умират по време на термичната обработка. В хляба има бромид, който е силен токсин и мнозина са категорични, че е сред основните причинители на рак, понижава йодните нива, спомага за трупане на излишна маса и пречи при отслабване. Йодът е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, която пък е отговорна за производството на хормоните, регулиращи правилната обмяна на веществата.

Ако оставим идеята за отслабване настрана, практикуването на суровоядство може да е полезно и при много други направления. Смята се, че лекува и предотвратява диабет, акне, фибромиалгия, колит, високо кръвно, висок холестерол, астма, ставни проблеми, затлъстяване, мигрена, рак и още две дузини болестни състояния.

Дали е за мен?

Труден въпрос с още по – труден отговор. Идеята за суровоядство е радикална и определено достатъчна да уплаши нерешителните. От друга страна приемът единствено на полезни храни ще ви излекува от десетки болести, които няма нужда да изреждаме пак. Казано накратко – приемете го като нов начин на живот, който ще ви предпази от здравословни проблеми и ще ви спаси от диета за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване