Суровата диета подлуди Холивуд

Суровата диета наистина успя да превземе Холивуд. Умопомрачителен брой звезди разкриха, че я практикуват – Алиша Силвърстоун, Деми Мур, Ума Търман, Натали Портман, Бионсе и др. В какво се състои диетата – консумиране на продукти в суров вид. От плодове и зеленчуци до месо и риба – храните не се подлагат на никаква топлинна обработка.dieta21

Манията тръгва от книгата на супермодела Каръл Алт. Манекенката разкрива, че цели 15 години, се е хранила само със сурова храна. Алт признава, че е яде нищо, което да е преминало през термична обработка. Манекенката твърди, че откакто започнала да се храни по този начин, вече можела да яде колкото иска, без да пълнее. Ако все пак храната трябва да се стопли, не бива температурата да надвишава 40 градуса. Според диетолозите, готвенето елиминира всички полезни съставки в яденето – най- вече витамините.

Изследванията показват, че суровата храна унищожава канцерогенните вещества, които не се усвояват от тялото. В пушената риба и месото, печено на барбекю, се съдържат високи нива от подобни вредни елементи. Освен че отслабвате, тази диета има и други лечебни свойства – нормализира кръвното налягане, намалява риска от сърдечносъдови заболявания, помага при алергии, проблеми с менструацията или зъбите. Суровоядството пречиства идеално тялото.

Яденето на сурова храна обаче може да е опасно. Топлинната обработка на яйцата, месото, млечните продукти унищожава бактериите, които може да се съдържат в тях. Затова трябва много да внимавате откъде се снабдявате с храните.

Най- добре е преди да започнете подобна диета, да се консултирате със специалист по диетология.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в VIP Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване