Диета със Суши

Agrodolce

Agrodolce

Много научни изследвания изтъкват, че японската кухня е една от най- здравословните в света. Но също така, и много полезна, ако искаме да отслабнем. Само 3% от жените в Япония са с наднормено тегло.

Суши е японско ястие, което е вече много популярно и в България. То се приготвя чрез няколко основни съставки: ориз (японски), различни видове морски дарове (риба, водорасли, скариди и др.) и зеленчуци. Суши е общо понятие, което обединява различни видове ястия, които се приготвят от тези съставки: маки, рол, нигири, тамаго, темаки, сашими.

dieta-sushi

Диета със суши не означава, че всеки ден трябва да ядем това ястие. Идеята е, че трябва да го консумираме поне веднъж седмично.

Суши се приготвя основно от варен ориз, специален оцет, риба и зеленчуци. Използват се най- различни видове морска храна за приготвянето му: риба тон, сьомга, морски вълк, калмари, октопод, скариди. Различни зеленчуци също се използват за суши: краставица, морков, авокадо, лук, репички и др.

Както виждате, суши съдържа съставки, с много ценни свойства. Оризът е въглехидрат и източник на енергия. Рибата ни осигурява ценни протеини и полезни мазнини, зеленчуците са богати на витамини и минерали.

Сред съставките за приготвяна на суши са и водораслите нори, които са с черно- зеленикав цвят, и служат за завиване на ролцата маки. Тези водорасли са изключително богати на минерали: йод, желязо, калций, фосфор, калий. От витамините съдържа: А и В1, В2, В3. Йодът в това водорасло е мощен стимулант за метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване