Бързото отслабване е вредно

диета за бързо отслабване

Диетите за бързо отслабване вредят

Скорострелните диети за бързо отслабване са повече вредни, отколкото полезни, категорично. Обичайно завършват безславно не само с възвръщане на старите килограми, но и с натрупване на доста нови. А в същото време си е истински късмет, ако не се разболеете заради практикуване на подобен хранителен режим.

Така например, при тотално спиране или намаляване на храната, гладуващият може да загуби 4 килограма за десетина дни. Веднъж започнал да се храни отново обаче, за съвсем кратък период не само ще си възвърне старите норми, но и ще натрупа с около 50% отгоре (в случая 6 кг).

Защо се напълнява след бърза диета за отслабване

Специалистите обясняват, че човешкото тяло има способност да трупа мазнини, които използва за запас в случай на лишения. Когато ограничим продуктовият прием тялото веднага приема, че е настъпил моментът и автоматично забавя метаболизма (обмяна на веществата). Когато драстичната диета приключи, организмът веднага използва всяка възможност да възстанови загубеното и не само запълва оголените „дупки”, но и добавя нови запаси.

Това продължава в рамките на месец, през което време е напълно вероятно да напълнеем с още 30 %, сравнено с времето преди диетата.

Как да проведем правилна диета за отслабване

На първо място – баланс във всичко. Без радикални промени, всичко да става плавно и сякаш по естествен път. Може би най – уместно тук би било да споменем поговорката „Бързай бавно”, защото именно в тези две думи се съхранява ключът към успешното отслабване.

Колкото и да ви се иска, не си позволявайте да сваляте по повече от половин килограм излишно тегло на седмица (~ 2 кг на месец). Само така ще сте в състояние да запазите постигнатото. Освен това задължително променете хранителния си режим и изчистете всичко ненужно от него.

бързо отслабване

Главоболието е само един от страничните ефекти на бързо отслабване

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване