7 съвета как да опазим фигурата си по Коледа

koleda-kilogrami

Наближават Коледните празници, а с тях и обилните семейни обеди, фирмени банкети и вечери с приятели. Храната се превръща в център на социалния ни живот и изглежда, че няма как да се спасим от тъпченето и преяждането.

Последиците от обилното хранене, освен осезаемото качване на килограми, са и стомашни проблеми като гастрит, киселини, подуване и чревни смущения.

За да се предпазите от всичко това, ви предлагаме 7 съвета за справяне с обилното хранене по Коледа, така че нито да напълнеем, нито да имаме здравословни проблеми от друг характер:

1. Прегледайте и променете обичайното меню, така че да стане по- здравословно
Ако в дните, в които нямаме семейни събирания, нито друг вид социални ангажименти, направим менюто си по- леко, можем да компенсираме обилното хранене по Коледа. Например, ако сме яли по- мазна храна и повече месо, в другите дни можем да наблегнем на плодовете и зеленчуците.

2. Включете повече ястия със зеленчуци като предястия
Действа освежаващо да започнем с няколко салати, така че да намалим мезетата като сирена, колбаси и пр. Салатите ще ни заситят, така че да ядем по- малко от основното меню.

koleda-kilogrami-2

3. Пригответе месото варено или печено
Изберете за трапезата си по- диетично месо, като пилешко или пуешко. Махнете кожата. Сварете го или го изпечете, но без много мазнина.

4. Сервирайте основното в подходящата порция
Ако препълним чиниите, се задължаваме да изядем всичко, което е в тях. Затова, добре е порциите да не са обилни. Разделете на три порции храната, която сервирате като основно през нормалните дни.

5. Не забравяйте плодовете
Заложете на цитрусовите плодове, вместо на сладкишите – мандарини, портокали, киви, банани, грейпфрут. Много по- подходящи са за десерт, а и няма опасност да напълнеете от тх.

6. Движете се
Излезте да се разходите. А защо не и да отидете на тренировка, ако залата ви е отворена. Ако се движим повече, ще изгаряме по- лесно калориите, поети на празничната трапеза.

7. Не се притеснявайте повече от необходимото
Все пак, не трябва да забравяме, че Коледа е само веднъж в годината, така че можем да си позволим и нещо по- сладичко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване