5 най – лоши храни които да изхвърлим завинаги

Незабавно изхвърлете тези вредни храни

вредни храни

Красиви, но опасни като анаконда. Отровата – мазнина и захар. 

Колбаси

Деликатните резенчета колбас може да изглеждат апетитни, но в България техният състав на практика е неизвестен (сигурен съм, че и производителите не знаят какво точно са слагали вътре). Дори да имаше някакво месо, то обикновено е наблъскано със сол и мазнина, достатъчни да убият цяло поколение лабораторни мишки.

Вместо колбаси, купувайте пилешки гърди и пуешко месо (чиято средна цена не е много различна). Преди да платите обаче се уверете, че филето не е третирано с химикали и не е замразявано. Как да сторите това? Ами най – лесно купувайте само от търговци, на които имате доверие.

Кисели краставички

Изненадващо, но любимите ни кисели краставички също попадат в черния списък на диетолозите. Това става заради голямата концентрация на натрий (сол) при приготвянето им и практически нулевата хранителна стойност.

Така че, вместо да се запасявате с армии от буркани, за зимата пригответе няколко каци кисело зеле (все още не е късно). Експертите до един са категорични, че естествено ферментиралото зеле е чудесно допълнение към всяка здравословна диета, тъй като е пълно с борещи рака пробиотици и антиоксиданти. Супер полезно за имунната система.

Маргарин

Веднага, незабавно и на секундата изхвърлете евтината кутия със сигнално – жълт маргарин, която толкова лесно слагате в пазарската количка заради тънката цена. Да, подлъгани сте, но тялото ви ще съжалява горчиво заради вашата лакомия. В 99% от случаите маргарините са заредени на 99% с хидрогенирани мазнини – опасните виновници за лош холестерол, повишаващи риска от сърдечни болести над 50%.

Алтернативата е качествено краве, кокосово или фъстъчено масло, красиво разстлано върху прекрасно препечена филийка пълнозърнест хляб.

Газирани напитки

Всички газирани напитки (дори и представяните като диетични) са пълни със захар или още по – лошо, с химически подсладители. Да пийнеш чашка – две не е голям проблем, но когато започнеш да обръщаш цели бутилки, за тялото настъпва истински ад.

Редовната и прекомерна употреба на изкуствени подсладители, рано или късно избуява в поредица от неприятни симптоми: подуване на корема, увеличаване на апетита и преяждане, засилват риска от инсулт и инфаркт.

Алтернативата е ясна: никога не е късно да награбиш бутилка с вода и веднъж – завинаги да си прочистиш гърлото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване