10 стратегии за контролиране на апетита

greshki-v-dietata

Не можете да преодолеете желанието си за ядене. Приемът на големи порции храна за кратки срокове, на всеки 2 часа например, или пък да продължавате да ядете, когато вече не сте гладни, са признаци за неправилно хранително поведение.

Може да се появяват спонтанно, а причините да са психологически и физически: ген, химически промени в мозъка, като депресия, стрес или неправилни диети за отслабване.

Но е напълно възможно да се овладее апетитът. Нека разгледаме как можем да го постигнем:

Тактики за справяне с апетита

1 Купичка зеленчукова супа. Независимо дали е студена или топла, когато ядем супа като предястие, намаляваме приемът на калории. Причината е високото съдържание на фибра.

2 Чай. Няма нищо по- хубаво от чаша чай след хранене. Защо? Помага да се чувстваме сити повече време и успокоява. Препоръчителни са най- вече зеления и червения чай.

chai-otslabvane

3 Приятна обстановка. Идеалната обстановка за хранене е на мека светлина, като слушаме отпускаща музика. Хранете се бавно и спокойно.

4 Бадеми. Най- подходящите от всички ядки. Освен че съдържат омега- 3 или олеинова киселина, понижават нивата на лошия холестерол в кръвта. Съдържа витамини, фибра и минерали.

5 Един портокал или грейпфрут дневно. Нискокалорични са и са богати на фибри. Засищат бързо. Поддържат нивата на кръвната захар.

6 Разходка преди хранене. Помага за храносмилането и успокоява.

7 Вкусен вариант. Ако на закуска ядете нискомаслено кисело мляко и белтъци ще можете да сте сити повече време.

8 Студено и здравословно. Пригответе си вода от мента, ванилия или ягоди с кубчета лед. Пийте по една чаша в моментите, когато чувствате силно желание да ядете.

9 Печена филия с фъстъчено масло. Добър вариант за притъпяване на глада. Ненаситените мазнини трябва да ви осигуряват 20% от общия прием на калории за деня.

10 Миене на зъбите. Освен че подобрява здравето на зъбите, този навик изпраща сигнал до мозъка, че сме приключили с приема на храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване