Индийска диета

диетаЗаради различни съображения,  индийците напълно са се отказали от месото. Хора от цял свят вземат пример от тях. Те не консумират не само месо, но и продуктите, които се произвеждат от животните – мляко, сирена, кашкавал и т.н. Предпочитат да наблягат на зеленчуците и плодовете.

Да отслабнете с помощта на тази диета е повече от сигурно, защото тя ограничава протеините, а увеличава количеството на въглехидратите, както и това на мазнините. Ако не сте толкова голям фен на месото и имате нужда да отслабнете с няколко килограма,  започнете диетата колкото е възможно по – скоро.

Най – важното правило е да консумирате дневно по два плода преди всяко от основните хранения. Закуската, обяда и вечерята трябва да се състоят от сурови зеленчуци, овкусени с лимонов сок, растителни мазнини ( слънчогледово олио ). Правете си и зеленчукови супи, варете си зеленчуци поне няколко пъти дневно. Едно от основните хранения може да включва боб, ориз или леща. Позволени са и ядките – слънчогледови семки, бадеми, лешници, орехи. Естествено количествата трябва да са минимални, тъй като са калорични. Желателно е да се пие много вода, или чай. Позволени са и яйцата – най – много три дни от седмицата.

Примерно меню:

Закуска: сок от плодове или зеленчуци – прясно изцеден или пък чай с лимон, чаша кисело мляко с ниско съдържание надиета мазнини, житни зародиши

Обяд: зеленчукова салата, пресни плодове, моркови – добре сварени

Вечеря: зеленчукова салата, пълнозърнест хляб – една филия или вместо това можете да си изпържите две яйца и да хапнете компот без подсладители.

Според много диетолози стройна фигура имат само тези от вегетарианците, които не консумират много мазнини.
Тази диета е истинско изпитание за вас, както и за вашето самочувствие, особено ако сте свикнали с консумацията на месо. Пък и тя лишава организма от някои необходими за него витамини.

Изкуството да се храниш правилно. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване