Предимствата на вегетарианството или кое кара хората да се откажат от месото?

b04196cd1717079e450714dcca38c028_bigПричините хората да минат  на вегетарианска диета са различни, но същността си остава същата – те се отказват от яденето на месо. Много диетолози се съгласни, че ползите от вегетарианството са неоспорими, както физически, така и морално.

Предимства на вегетарианството: физически аспекти

Очевидните предимства на вегетарианството  трябва само да ги видим. Доказано е, че човек може да получи всички необходими материали за тялото си, не само от животински храни, но също така от други продукти. От отказвайки месото можете  да се отървете от причините за много болести, като инсулт, инфаркт и т.н.

Ако не може да промени коренно вашата диета и да се откажете от всички животински продукти, отидете в лагера на леките вегетарианци – те не ядат месо, но ядат риба. „Конвенционалните“ вегетарианци приемат практиката на лактово-вегетарианската диета: те ядат всичко, освен месо и риба. А веганите още отказват да консумират яйца и млечни продукти, ядат  само зеленчуци, плодове и зърнени храни. Ако сте решили да минете на тази диета, има няколко типа на вегетарианството  и вие сте свободни да изберете най-подходящия за вас, начин на хранене.

Едно от основните предимства на вегетарианството, за разлика от всички видове диети, това е естествен начин да отслабнете. Не насилвайте себе си да гладувате, хранете се точно, когато искате. Яденето на големи количества плодове и зеленчуци регулира обмяната на веществата, изпълва тялото ви с витамини, микроелементи и фибри и го очиства от токсините, тъй като метаболизма на организма не се забавя с тази система за хранене.

Предимствата на вегетарианството: моралните аспекти
След всички предимства на вегетарианството на физическо ниво, не трябва да забравяме , че подобрява и нашето вътрешно състояние. Вегетарианците вярват, че с отказ от месото, не  само предпазват тялото си от всички видове заболявания, но също така и намират душевен мир. Отхвърлянето на месото ще повиши нивото на психическото ви развитие, изхождайки от добрите намерения  да протестира срещу убийството на животни. Много вегетарианци също търсят подобряване на своето състояние в йога класовете. Така запазват и мускулите си. Йогата е отличен набор от  упражнения за тялото, както и за душата.

519x510
Също така си струва да споменем материалната страна на въпроса. Предимство на вегетарианството може да бъде и в икономии на бюджета, тъй като месото е една от най-скъпите храни в нашата диета. С вегетарианството със сигурност ще спестите пари в портфейла си. Повечето вегетарианци се борят за правата на животните и отказват да носят и дрехи от кожа. Това отново е една икономия!

Според статистиката един на всеки десет души е вегетарианец. Техният брой нараства всяка година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване