Какво и по колко да включим в дневното меню на диетата за отслабване

dieta-6

Какви храни трябва да включим в диетата си за отслабване?

Най- сигурният начин да се отървем от излишните килограми е като сами изготвим менюто, според предпочитанията си. Освен храната, е важно и количеството, в което да се консумира.

Ето какво трябва да съдържа диетичното ни меню:

1. Поне две порции зеленчуци дневно. Те ни осигуряват фибри, витамини и минерали. Едната порция трябва да е от пресни зеленчуци – салата. А другата да е готвена – супа, гарнитура.
2. Две порции млечни продукти на ден. Те са богати на калций и витамин Д. Съдържат и много есенциални аминокиселини. Едната порция може да е прясно мляко и/или кисело мляко. Другата може да е парче сирене.
3. Поне две порции плодове на ден. Богати са на фибри и витамини. Едната порция е желателно да са цитруси – портокал, грейпфрут, мандарина.

dieta-plodove-1
4. Две порции протеини. Това означава риба, месо, яйце. Размерът трябва да е колкото дланта на ръката, без да включваме пръстите. В рамките на седмицата, можем да разделим тези 14 порции по следния начин: две яйца, 7 порции месо, 3 порции бяла риба и 2 порции тлъста риба.
5. Между храненията можем да ядем един морков или една краставица, например. Тоа са много добри варианти, ако внезапно огладнеем. Не са калорични, а зареждат с енергия. Богати са на фибри и няма да чувстваме стомаха си празен. Ако все пак продължаваме да чувстваме глад, можем да смесим лъжица овесени ядки с малко кисело мляко, или да приготвим смути.
6. Какво ще се случи, ако един ден нарушим диетата? Това не е проблем. Може да компенсираме, като на следващия ден намалим на половина порциите. Това обаче може да се прави само при изключителен случай- след обилна вечеря или след някакъв празник. Тъй като не само намаляваме калориите, но и хранителните вещества, а те са жизненонеобходими за здравето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване