Защо омега- 3 са толкова важни за отслабването?

omega-3-dieta

Много се говори за омега- 3 мазнините през последните годините, тъй като са много полезни за здравето. Свойствата им са полезни за здравето на сърцето, холестерола, мозъчната дейност, кожата и др. Как действат омега- 3? От къде да си ги набавим?

ОМЕГА- 3 И МЕТАБОЛИЗМЪТ

Знаем, че по време на диета за отслабване трябва да ограничаваме мазнините, особено наситените. Но има и полезни мазнини, като омега -3, чиято редовна консумация регулира теглото и метаболизма.

Намалява нивата на инсулина. Високите нива на този хормон води до натрупване на мазнини, в организма, вместо да се изгарят. Поддържането нивата на инсулина е много важно, ако искаме да топим повече мазнини.

Растителни източници на омега- 3

Растителни източници на омега- 3

Намалява подуването. Когато се погледнем в огледалото и видим, че сме подути, се чувстваме още по- дебели, въпреки че сме отслабнали. Омега-3 намалява подуването на червата и ставите.

Ускорява метаболизма. Това е най- важното им свойство. Доказано е, че този вид мазнини влияе директно върху нервната система. При консумация на омега- 3, изпращаме сигнали до мозъка, че сме сити. Освен това, стимулират секрецията на хормона лептин, който регулира метаболизма.

ОТ КЪДЕ ДА СИ НАБАВИМ ОМЕГА- 3?

Традиционният начин е чрез консумация на риба, като риба тон, сьомга, сардини, треска, и др. Но ако не ядете животинска храна, има и растителни източници – соя, зехтин, ленено семе, орехи, спанак, зеле, и др. Разбира се, можете да ги намерите и под формата на хранителни добавки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване