Какво знаем и какво- не за макробиотичната диета

makrobiotichna-dieta-kushi

Навярно и друг път сте чували за макробиотичната диета, но не знаете какво точно представлява. Как действа? Кои храни са позволени и кои – не? Обикновено се казва, че макробиотичната диета не е просто режим на хранене, а начин на живот. Преди да я започнете, помислете дали може да отговори на нуждите ви.

1 Как действа

Макробиотичната диета се основава на баланса между физическото и емоционалното, който се изгражда чрез здравословните навици. Произхода й е от Япония. Съчетава начин на хранене с лечебна практика като Шиацу.

2 Позволени храни

Пълнозърнести храни – ориз, жито, царевица, пшеница и пр. Риба, бобови култури, соеви продукти, морски водорасли, растителни мазнини, зеленчуци. Това е основно вегетариански начин на хранене, който се основава на естествената храна.

vodorasli-supa

3 Забранени храни

Не можете да ядете: захар, млечни продукти, рафинирани храни, бял хляб, месо, колбаси, плодове ( банани, киви, папая или манго), картофи, домати, патладжани, червено цвекло, алкохол и газирани напитки. Вместо кафе, пийте зелен чай.

4 Морски водорасли

Много са важни за макробиотичното хранене. Сред основните храни.

5 Противопоказания

Много експерти не съветват дълго време да се спазва този режим на хранене, тъй като рязко ограничава приема на хранителни вещества и може да причини дефицит. Липсата на прием на животински протеини могат да причинят хранителни дефицити.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване