Диетологът на Адриана Лима и Бела Хадид разкри тайната на отслабването! Виж Тук:

Какво е общото между моделката- ветеран Адриана Лима и новобранката в шоуто на „Виктория Сикретс“ Бела Хадид? Освен че двете са сред най- популярните ангели на световноизвестната марка за бельо, посещават един и същи специалист, който се грижи за перфектната им физика – доктор Чарлс Паслър.

В скорошно свое интервю, холивудският диетолог разкрива тайните на топенето на мазнините, според неговата система.

Доктор Паслър казва, че топенето на мазнините и изгарянето на калориите, са две много различни понятия. За да се топят мазнините, тялото се нуждае от кислород. Това не може да се постигне с продължителна, интензивна тренировка. „Ако отделяте много време на аеробиката и кардиото, не изгаряте почти никакви мазнини, или много малко. За сметка на това, увеличавате хормона на стреса – кортизол. А той е враг на отслабването, защото повишава апетита“, разкрива диетологът.

„Анатомията и физиологията на човек не са създадени, за да правим често продължителни упражнения с високо натоварване“, смята той. Според него, упражненията с по- слабо натоварване увеличава възможностите за изгаряне на мазнините по време на тренировка: изгаряне на 60% от телесните мазнини и 40% от складираната енергия. Този тип упражнения, с нисък интензитет (например ходене), не изразходват много калории.

Затова, най- ефективната система, която „топи най- много мазнини по време на тренировка и продължава да изгаря калории след нея, е комбинацията от упражнения с висока и ниска интензивност, т.е., HIIT (High Intensity Interval Training).

Доказаният ефект от HIIT

Доктор Паслър е сред експертите, които гласуват с две ръце за този вид тренировка, като най- ефективната за отслабване. Научно е доказано, че HIIT изгаря три пъти повече калории, отколкото тренировката със средно и високо натоварване. Освен това ускорява метаболизма и поддържа висок разход на енергия в следващите 48 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в VIP Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване