Тренировките са по- полезни за отслабването, отколкото диетата

dvijenie-minimum

Първото, което ни хрумва, когато говорим за отслабване, е да ядем по- малко. Но тази рецепта не е подходяща в дългосрочен план, тъй като е трудно да се спазва продължителна диета. Също, защото тялото променя начина, по който изразходва енергията. Затова, тренировките са по- ефикасни за отслабване при повечето хора.

За да е успешно отслабването, трябва да знаем по- добре как тялото ни изразходва енергията. Изследване показва, че ограничаването на приема на калории в дългосрочен план, като единствена стратегия за отслабване, не е ефективна. От една страна, трудно може да се поддържа дълго време, от друга, ограничаването в храненето променя тялото, което изразходва по- малко енергия за поддържане на теглото.

efektivna-dieta

За повечето хора е по- лесно да поддържат енергийния баланс като се движат повече, отколкото с ограничаваща диета. Доказано е, че хората, които двигателно са по- активни, имат по- малко тегло. А по- ниската двигателна активност се свързва с по- голямо тегло.

През последните десетилетия много се е променило и обществото. Хората се движат все по- малко. Причината е, че повечето хора работят на бюро. Придвижват се с автомобил и пр.

Затова, ако искате да сте във форма, трябва да ходите възможно най- много пеша, да отделяте време за спорт и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване