Мандарините са полезни за отслабването

mandarini

Мандарината предпазва от затлъстяване, проблеми с кръвообращението и диабет тип 2, показват изследвания, проведени с мишки. Тези свойства на плода се дължат на веществото, наречено нобилетин.

Ако се потвърдят резултатите, до които достигат канадските учени, плодът ще се превърне в истинска сензация. Мандарината съдържа много витамини и минерали, много е здравословна и изобщо не се напълнява от нея.

Учени от Университета в Онтарио, Канада, провели изследвания с мишки, разделени в две групи. И двете били подложени на една и съща диета, с много мазнини и захар. Но втората група приемала и нобилетин, една от съставките на мандарината.

mandarina

Мишките от първата група надебелели и развили метаболитен синдром: високи нива на холестерол и триглицериди, инсулинова резистентност, глюкоза в кръвта и затлъстяване на черния дроб. В дългосрочен план развили атеросклероза на артериите, което предизвиква проблеми с кръвообращението.

При втората група нямало напълняване и другите проблеми, свързани с излишните килограми, благодарение на нобилетина. Изглежда решението е, че веществото засилва ролята на някои гени, които благоприятстват топенето на мазнините.

Разбира се, тепърва трябва да се изследва въздействието на нобилетина върху хората.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване