Тренирам редовно, а не отслабвам? Защо се случва – Виж Тук:

otslabvane-3

Записали сте се във фитнес зала или на някакъв спорт и ходите най- редовно. Тренирате редовно и усилено, но когато се качите на кантара, стрелката на помръдва. Не сте свалили дори грам!

Защо се случва това?

Тренировките и отслабването не винаги вървят ръка за ръка

Правенето на упражнения наистина е много полезно за отслабването. Но има и други фактори, които влияят.

Ходенето на тренировки и липсата на напредък в отслабването, всъщност е доста често срещана ситуация. Особено през първите седмици. Много често хората губят мотивация поради този факт.

Обикновено, човекът, който се е заел с отслабване, няма навик да спортува и среща трудности да си наложи самодисциплина.

trenirovka-3

Правенето на упражнения ни помага да трупаме повече мускулна маса. А също и да развиваме съединителната тъкан, която става по- дебела, за да може да издържа на натоварванията. А това често се отразяваме на кантара под формата на липса на промяна в теглото ни.

Също така, се натрупва повече енергия под формата на глюкоген. Поради тази причина, кантарът също не показва намаляване на теглото ни.

Още причини, поради които не отслабвате, въпреки че спортувате:

Трябва да имаме предвид и няколко фактора, които също може да ви пречат да постигате резултати:

-Ако тренировката ви е прекалено лека, ако усилията са съвсем леки, тогава разходът на енергия не е голям. Така също няма да можем да отслабнем. Това често се случва с тренировките по йога, пилатес, разходките в парка.

-При много хора се случва апетитът им да се увеличи след тренировка. Причината е, че тялото иска да си възстанови загубената енергия. Гладът след тренировка е много опасен, защото лесно можете да захвърлите на вятъра усилията, които сте положили в залата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване