6 признака, че не се трудите достатъчно във фитнеса

fitnes

Ако усещате, че не напредвате, ако започвате да се отегчавате, ако не ви носи удоволствие, нещо не правите както трябва във фитнеса. Ето кои са 6- те ясни знака, че не полагате достатъчно усилия във фитнеса:

1. Излизате със свежо лице и не сте много изморени. Ако излезете от фитнес залата с перфектна прическа и непокътнат грим, със сигурност не сте се постарали достатъчно.
2. Не следите сърдечната си честота. Независимо дали е кардио уред или правите кардио упражнения, трябва да е между 75% до 100%. За да разберете колко трябва да е сърдечната ви честота извадете вашата възраст от 220. Потта не е най- добрият индикатор за интензивността на тренировката, но сърдечната честота – да.
3. Можете да приказвате, докато третирате. Разговорът с приятел по време на тренировка е приятен начин за минаване на времето, но показва, че не полагате особени усилия. Когато тренирате на пълен капацитет, можете да казвате само кратки фрази.

fitnes-polzi
4. Не усещате никаква болка на следващия ден. Най- добрият начин да разберете дали сте се потрудили усилено във фитнеса, е като изчакате 24 часа, докато се появи болка. След тренировка е нормално да усещате умерено болка.
5. Тренирате винаги с еднакъв интензитет. Когато дълго време тренирате по един и същи начин, не усещате умора, нито мускулна треска. Но ако искате да натрупате мускули, трябва да полагате повече усилия. Може да правите повече повторения или да вдигате повече тежест. Тялото постоянно свиква с упражненията. Ако правите тренировки, трябва да включите повече интервали или да смесите с други видове упражнения.
6. Не правите комбинирате тренировки. Не само трябва да променяте интензитета, но трябва да променяте и упражненията и да комбинирате с други видове. Ако обикновено тренирате с тежести, смесете с йога или пилатес. Ако правите зумба, комбинирайте с пилатес.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване