4 неща, които да не забравяме след тренировка

trenirovka-zavisimost-1

Тренировката не приключва, след като сме направили упражненията. След като свършат, трябва да се грижим за здравето и тялото си.

1 Отдъхнете. Правенето на упражнения увеличава сърдечния ритъм и може да достигне до 220 удара в минута. Трябва да намалите сърдечната честота до 60- 80 удара в минута, независимо какъв вид упражнения сте правели: каране на колело, плуване или аеробика. Така тялото ви ще се върне към нормалния си ритъм.

taliya-trenirovka

2 Хидратирайте се. В зависимост от интензивността на упражненията и количеството пот, което сте изхвърлили, трябва да приемете повече или по- малко течности, за да се хидратирате в следващите 30 минути до 2 часа. Ето как да изчислите колко течности да приемете: претеглете се преди и след тренировка. На всеки 400 грама по- малко трябва да приемете приблизително 450 мл вода. Пийте възможно най- бавно водата.

3 Разтегнете се. Не пропускайте никога разтягането с оправданието, че нямате време. Не само ще ви предпази от болка след тренировката, но и ще поддържа мускулите ви по- гъвкави и ще намали вероятността от контузии.

4 Яжте. По време на тренировка изгаряме доста калории. Но е важно да приемем здравословни калории, за да се възстановим. Хапнете кисело мляко или ядки, или банан.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване