4 грешки в тренировката за бицепс

Ако прекалявате с тренировките, ръцете ви няма да се сдобият с желаните резултати. Затова, нека разгледаме 5- те най- чести грешки при тренировката на бицепс.

biceps

Хората, които отиват на тренировка, за да стегната мускулите си или да натрупат, наблягат на определени зони на тялото, сред които и бицепса. Но не винаги е толкова лесно.

1. Не работите по мускулите правилно. Ако движите цялото тяло, не се съсредоточавате върху бицепса. Разпилявате времето и енергията си. Затова се облегнете на стената, докато тренирате с гиричките, а лактите да са до ребрата. Ако забелязвате, че краката ви мърдат, правете упражненията седнали. Правете до 3 повторения.
2. Тренирате много. Не трябва да прекалявате с тренировките на бицепса. Ако сега започвате, трябва да правите около шест серии. След 4 месеца, можете да увеличите натоварването. За хората, които тренират редовно от дълго време, се препоръчват между 9 и 12 серии.

biceps-uprajneniq
3. Важно е разнообразието. Ако работите бавно, както е при обичайните упражнения, като стоите на крака и правите билатерални упражнения със свободна тежест, няма да постигнете много. Направете следното:
– Първо работете с пръчка, а след това с гирички
– Използвайте машина
– Упражнения на крак, а после седнали, ръката облегната до тялото или седалката
– Направете поне едно еднолатерално упражнение, когато тренирате бицепса
– Работете върху бицепса от различни страни
4. Много тежести и бързина не са полезни. Друга честа грешка е да вдигате големи тежести и да правите бързо повторенията . Трябва да използвате тежест, която да държите без усилия, без да се напрягате, докато не направите 12 повторения. Вдигайте бавно тежестта, на две секунди, задръжте контракцията една секунда, после свалете за две секунди.

Тренировка за бицепс – за начинаещи. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване