Препоръки за тренировка на студено

Обмисляте тренировка навън през зимата? Тогава обърнете внимание на следващите съвети и победете студа.

Въпреки че зимата все още не се е развихрила напълно, шансовете да пипнете някоя настинка са достатъчно добри. Ако се чудите дали е умна идея да тичате в студеното време или да си направите любимата табата до замръзналото езеро, не се бавете и тръгвайте. За тялото и психиката ви ще има неизменни ползи, но все пак трябва да спазвате някои основни правила.

тренировка на студено

Съвети за тренировка на студено

  • Правете упражнения с умерена интензивност. Въпреки че досегът със студената атмосфера закалява организма и в частност сърцето, съвсем не е добра идея да се изпотите обилно. Колкото и да сте яки, коварният вятър лесно прониква през дрехите и вледенява мокрото тяло. Разбира се, при желание може и да се отпуснете, но вземете мерки.
  • Не бъдете нетърпеливи. Тоест, загрейте добре преди да подходите към същинското натоварване. Студът свива кръвоносните съдове и ако не сте се подготвили както трябва, може да предизвикате неочаквана реакция от страна на сърцето. Отделете поне 10 минути за подготовка.
  • Тренировката навън е полезна ако сте болни от грип или настинка. Прочистването на кръвта е най – силното оръжие срещу вирусите, които никакви антибиотици не могат да победят.
  • Следете тялото си за болки. Несвикналите хора биха могли да си докарат треска и екстремни болки в мускулите, особено ако пропуснат да загреят достатъчно.
  • Бързайте бавно. Когато земята се покрие със сняг и лед, съвсем не е трудно да се изтърсите и да си счупите нещо. Оглеждайте внимателно терена и избирайте места, които ви се струват по – малко опасни. Също така подберете внимателно обувките си преди да тръгнете – изберете тези, които се пързалят по – малко.
  • След като приключите изпийте чаша горещ билков чай (може и зелен) без захар. Топлата напитка има невероятно благоприятен ефект след тренировка на студена, спомага мускулното възстановяване и нормализирането на сърдечната дейност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване