Как да тренираш, когато ужасно те мързи

Намери правилната фитнес мотивация

Има дни, в които сякаш си обладан от мързела и не ти се прави нищо. Това обаче не е извинение – ти трябва да тренираш! Дори да си от представителите на мързеливата раса не се притеснявай, защото ново изследване показа, че лесно можеш да се справиш с това чувство. Ето как.

фитнес и мързел

Запиши си час при треньор

Не се подсмихвай, защото предварително поетият ангажимент е един от силните мотиватори, които могат да те изстрелят към залата със скоростта на свръхзвукова ракета. Възможността да научиш нещо ново от специалист не е за пропускане, дори и да се наложи да бръкнеш малко по – надълбоко в джоба си. Допълнителен стимул можеш да вземеш, ако се разбереш с някои от твоите приятели – така хем ще си поделите разходите, хем ще ви е и по – весело.

Намерете си фитнес партньор

По – голямата част от хората планират посещението в залата за фитнес след 17:00, тоест след края на работния ден. Представете си обаче как се чувствате по това време – изстискани до краен предел, изморени и изнервени от бездушието на клиентите или началника. Освен това, докато стигнеш до салона има цял куп изкушения – кебапчета, сладкарници, кафета, молове и прочие. Точно тук твоят приятел може да ти помогне (или ти на него) с едно обикновено телефонно обаждане: „Идваш ли?”

Купете си удобни дрехи за фитнес

Чувството при носене на спортни облекла е неповторимо – създава усещане за свобода и сила. Когато си демотивиран да тръгнеш към залата, просто си представи колко приятно ще ти стане, когато свалиш неудобните дънки, които ти протриват пищялките по цял ден. Споменът за мекия допир на еластичната материя ще те подгони с пълни сили към щангите.

Включете се в някоя фитнес група / общност

Да влезете в някое голямо фитнес семейство е една прекрасна идея. Когато знаеш, че някой разчита на теб и ти самият разчиташ на него, нещата сякаш стават по – лесни. Обмяната на информация и мотивация между членовете на „бандата” е нещо много силно, което може да те измъкне и от най – дълбоката яма.

Оставете нещо важно в съблекалнята на фитнеса

Малко подло към вас самите наистина, но така може да се пришпорите и да стигнете до залата, въпреки че ви мързи. Просто по този начин ще бъдете сигурни, че така или иначе ще трябва да отидете дотам. А именно тръгването е най – трудно от всичко.

Починете си малко от книгите

Трябва да знаете, че в някои случаи мързелът не е само неприятна прищявка или „лигавене”, а сериозен симптом на преумора. Ако се чувствате отпаднали постоянно и това се повтаря всеки ден, значи нещо не е наред при вас. В повечето случаи лечението е една седмица активна почивка, в която е хубаво да оставите работата и умственото напрежение на заден план. Точно в този момент тренировката е най – полезна, защото помага на тялото и мозъка да се отпуснат, следователно осигурява пълноценна почивка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване