Салатите- идеалната диетична вечеря за лятото! 3 супер рецепти за отслабване:

salati-otslabvane

Напълно постижимо е вечерята ви да ви помага за отслабването. Салатата е много добър вариант, тъй като ще ви засити много добре, а и не отнема много време за приготвяне.

В горещия сезон са и много подходящо ястие, тъй като са леки и освежаващи. Ето няколко съвета как да приготвите най- подходящата салата за отслабване:

-Използвайте много зеленчуци. Трябва да са винаги основата на салатата ви. Използвайте различни видове и ги комбинирайте.

– Без въглехидрати. Не включвайте много въглехидрати. Ако добавяте ориз към салатата, нека да е пълнозърнест, а не бял. Същото важи и за пастата. В умерено количество може да добавяте бобови култури. Въглехидратите е най- препоръчително да се ядат до следобеда.

Може да използвате протеини. Може да добавите парче сирене, варено яйце или малко печени пилешки гърди.

-Старайте се да ограничавате мазнините. Може да добавите малко зехтин, но трябва да не се прекалява с мазнините вечер.

zelenchutsi-liato

Ето няколко идеи за салати:

Салата от печени зеленчуци. Нарежете патладжан, тиквичка, морков, червено цвекло, чушки и др., сложете ги на скарата, докато станат леко златисти и са готови. Може да нарежете домат и така да ги сервирате.

Салата от сьомга и леща. Отлична идея, когато решите да вечеряте нещо съвсем леко. Вземете 100 грама пушена сьомга и я нарежете, както ви е удобно. Сложете в салатиера и добавете половин чаша варена леща, зелени листа по ваш избор и накълцайте лук.

Салата от гъби. Нискокалорични са, а засищащ много. Вземете гъби по ваш избор. Нарежете ги на кубчета, сурови. Нарежете малко червен лук, кориандър, чесън. Сложете да киснат с лимонов сок за половин час. Така ще се опитате гъбите по един съвсем различен начин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване