2 рецепти за салата от паста

pasta-salata

Пастата може да се превърне във ваш съюзник по време на диетата ви за отслабване. А дори и да не е това целта ви, може да си приготвите вкусни и здравословни рецепти с нея. Ако искате да е здравословна, изберете пълнозърнеста паста.

Предлагаме ви няколко рецепти за салата от паста. Важно е само да внимаваме с количеството на пастата, тъй като е калорична. Една порция от 100 грама съдържа 350 калории, което няма да ви е проблем. Макар да ги наричаме салати, тези ястия са чудесно основно и могат да заместят цяло хранене, защото ви осигуряват всичко необходимо.

Салата от паста с риба тон и копър

Необходими са ни следните съставки: 200 грама пушена сьомга, 250 грама паста, щипка сол. За соса съставките са: лимонов сок, чаша бяло вино, 1 лъжица горчица, зехтин и 2 лъжици копър. За да приготвите: сварете пастата за 15 минути. Изцедете я и я изстудете с вода. В купичка смесете виното, няколко капки лимонов сок, горчицата, добавете малко зехтин. Добавете копъра, който е ситно нарязан. Смесете със сьомгата, която е нарязана на фини ленти и сервирайте.

pasta-1

Салата от паста с тиквички и домати

Необходими съставки: 500 грама фусили, 2 тиквички, 250 грама домати, 120 грама сирене, 100 грама борови ядки, 1 лъжичка прясна мента, 2 лъжици зехтин, 1 лъжичка балсамико, щипка пипер, щипка захар и щипка сол.

Сварете пастата във вряща вода за 15- 20 минути. Изстудете на вода и прецедете. Загрейте фурната, за да изпечете доматите (сложете ги във фурна с малко мазнина, добавете щипка сол, пипер и захар). След като станат готови, ги извадете, за да изстинат. Изпечете боровите ядки, задушете тиквичките в тиган с малко зехтин. В салатиера смесете пастата с доматите, сиренето, тиквичките и боровите ядки. Добавете сос винагрет – балсамико, мента и босилек.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване