Рецепта за отслабване – портокалова торта

отслабване

Ако обичате десертите, но не искате да качвате килограми, ви предлагаме рецептата за портокалова торта. Този диетичен десерт съдържа по- малко от 200 калории и можете да спокойно да се отдадете на изкушението, без да се притеснявате.

Докато отслабвате, постоянно си мечтаете за десерт. За да не се изнервяте още повече, трябва да се запасите с рецепти за диетични сладкиши. По този начин ще можете да съчетаете диетата за отслабване, с някоя вкусна и нискокалорична торта . Важно е да запомните, че не трябва да тормозите тялото си с глад и лишения. Ако искате да отслабвате качествено, трябва да си хапвате, само че нискокалорични ястия в малки порции.

Рецепта за диетична портокалова торта – 8 порции. Време за приготвяне – 30 – 40 минути. Калории във всяка порция – 177.

Съставки:

– 250 грама обезмаслено мляко
– Настъргана кора от портокал
– 3 жълтъка
– 1 белтък
– 3 портокала нарязани на кръгчета – без кората и без бялата ципапортокал
– 50 грама подсладител на прах
– 1 лъжица брашно
– 1 лъжица царевично брашно
– 1 листа от кори за баклава

Начин на приготвяне:

Разбъркайте жълтъците заедно с половината от подсладителя. След това добавете двата вида брашно. Разбъркайте отново, докато получите кремообразна смес.

– В друга купа изсипете млякото заедно с настърганата кора от портокал. Когато започне да ври, изсипете в съда с разбитите жълтъци – разбърквайте жълтъците , докато сипвате млякото.

– Поставете отново сместа на огъня и разбърквайте, докато заври, сгъсти се и получите крем. Когато се сгъсти, махнете от огъня.

– Загрейте фурната и намажете корите за баклава с белтъка. Поставете листата един върху друг в съд с диаметър около 23 см и подгънете по крайчетата.

– Поставете ги във фурната, докато станат златисти. След като е готово, извадете съда. Когато изстинат корите, изсипете върху тях крема и подредете отгоре кръгчетата  портокал.

– Върху тортата ще поставите карамела, който ще приготвите с 25 грама от подсладителя като го изсипете в нагорещен съд на огъня, докато се карамелизира. Когато е готово, полейте портокалите с него. Оставете да изстине и сервирайте.

Ако не обичате портокали, може да използвате круши, ябълки, ягоди или който плод ви харесва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване