Пилешко със зелен сос

пилешкоПилешкото месо е сред основните храни за всеки, които иска да отслабне. Има много рецепти за приготвянето му, но ние ви предлагаме пилешко със зелен сос.

Няма диета за отслабване без този вид месо. Разбира се, то трябва да е без кожа и да не се пържи. Най- подходящата част от пилешкото за отслабване са гърдите. Заедно с един диетичен и вкусен сос, се получава идеална рецепта за диетата ви.

За нашето ястие ще приготвим печени пилешки гърди. Към тях ще добавим зелен сос от магданоз, чушка и други зеленчуци. Направете си тези рецепта с пълното спокойствие, че тя е напълно съвместима с диетата ви.

Съставки:

– 150 грама филе от пилешки гърди без кожа
– 130 грама магданоз
– Половин зелена чушка
– Скилидка чесън
– 1 с.л. каперси или зелени маслинипилешко1
– 1 с.л. лимонов сок
– 2-3 с.л. вода
– Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете да се затопля скара или тиган на силен огън и сгответе от двете страни филето. В това време, можете да се заемете със соса. Сложете магданоза, чесъна, нарязаната чушка, каперсите, лимоновия сок, зехтина, водата в кухненския робот. Разбийте ги, докато получите хомогенна смес.

Когато пилешкото се запече до златисто и стане хрупкаво, сложете го в чиния, залейте го със соса и го сервирайте. Към ястието може да добавите салата, зеленчуци на пара или малко кускус.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване