Как да отслабнем с таблица за контролирано хранене!

калорийна таблицаКалорията служи за определяне на хранителността на различните продукти. Зависи от това какво съдържа храната, която приемаме, като експериментално е установена калоричността на различните видове вещества. 1 килограм от телесната мазнина се равнява на 7800 kcal. Ако натрупаме 7800 излишни килокалории, то тогава ще увеличим теглото си с един килограм. Така стоят нещата и при отслабването.

Когато пазим диета или просто искаме да контролираме теглото си, за да броим калориите можем да си направим таблица, съдържаща броя им в ястията, салатите, десертите, супите, сладкишите, напитките и т.н. Такава таблица могат да ползват и децата, кърмачките, учениците нуждаещи се от по-прецизно снабдяване с определени хранителни вещества.

Първо трябва да се информираме какви и колко калории съдържат отделните продукти. Това не е никак излишно, тъй като ако искаме да отслабнем, ще ни е по-лесно да преценим кое да изключим от менюто си и с какво да го заменим. Всичко разбира се трябва да е съобразено с индивидуалната ни калорийна потребност. Също така диетата трябва да съдържа разнообразни храни, съдържащи витамини, белтъчини, въглехидрати, минерали – изобщо всичко необходимо за организма. Белтъчините например играят важна роля при хормоналното равновесие, калориидиетата ни не трябва да е лишена и от въглехидрати, които помагат на организма при разграждането на белтъчините, а също така изгарят и мазнините. Мазнините пък са богати на витамини. Изключително грешно е при опита да отслабнем, да изключим така важните за нас продукти.

Но от какво зависи количеството калории, които ще поглъщаме, придържайки се към дадена диета – отговора е много прост – от специфичната и идентичната физиология, която притежаваме. Освен физиологията, възрастта, начина на живот, пола, работата, която извършваме, движението също определят нуждите ни от броя калории.
Различен начин на хранене препоръчва например диетата за възрастни, а съвсем друг – студентската диета. За да преценим най – добре коя точно е по – подходяща за нас, най-добре е да поискаме мнението на лекар.

Ето едно хитро японско изобретение за изгаряне на калории! ВИЖ ТУК:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване