Защо е вредно да се храним, докато гледаме телевизия

hranene-televiziya

Не е добре да се храним, докато гледаме телевизия, по четири причини: яде се повече, яде се по- лошо, усвояват се вредни навици, излагаме се на изкушаващи реклами. Това са само обаче свързаните с фигурата, а има и такива, свързани със социалния живот.

Учени от Университета на Илинойс стигат до извода, че гледането на телевизия, докато се храним, води до прием на по- големи количества храна и по- нездравословна.

Причината е, че при тези условия, храненето минава на втори план и не си даваме сметка какво правим. Мозъкът ни не разбира, че се засищаме и ни оставя да го правим, без да си даваме сметка за това колко е неправилно.

hranene-televiziya-1

Втората причина е, че така развиваме неправилни хранителни навици. След като го правим много пъти, ни се струва, че щом пуснем телевизора, нещо ни липсва. Освен това, така увеличаваме заседналостта на живота ни: когато приключим с храненето, вместо да отидем на разходка, лягаме на дивана и гледаме поредния сериал.

Но не до тук се ограничава въздействието на телевизията върху фигурата и здравето ни. Излъчването на реклами също представлява опасност, особено за децата и тийнейджърите. Изследване показва, че повече от половината рекламирани продукти, не участват в здравословната диета. А когато са насочени директно към децата, повишават значително риска от затлъстяване.

Ако вече сте усвоили навика да се храните, докато гледате телевизия, трябва да го изкорените. Ще се наслаждаваме повече на храната, ще ядем по- малко, а това ще се отрази на теглото и здравето ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване